Dit zijn de mooiste wijngaarden ter wereld

Ben jij ook zo’n liefhebber van wijn? Heb je nog nooit een wijngaard bezocht maar zou je dat wel graag doen? Wanneer je houdt van wijn wil je natuurlijk ook weten hoe, en waar, het wordt gemaakt. Een wijngaard bezoeken is een ervaring die je niet vergeet. Niet alleen vanwege het proeven, maar ook vanwege de schoonheid van de ligging. Hier heb je vast een voorproefje van de mooiste wijngaarden.

De mooiste wijngaarden ter wereld:

Napa Valley, Californië

De beste Californische wijnen komen van Napa Valley. In deze vallei draait alles om het produceren van wijn. Je kunt hier meer dan 250 wijnhuizen vinden.

YouTube video

The Marlborough Regio, Nieuw-Zeeland

Alleen al de naam klinkt prachtig, toch? Hier vind je alleen geen rokende cowboy op zijn paard maar een druiven verbouwende Nieuw-Zeelandse boeren. In deze regio wordt de beste Sauvignon Blanc geproduceerd van de hele wereld.

YouTube video

Toscane, Italië

Alleen al de romantiek van de Toscane zou je naar deze wijngaarden moeten lokken. Als dat niet genoeg is dan lokt misschien de naam Chianti je? Dit is de bekendste en populairste wijn van Italië. De Chianti is op zijn best als het een aantal jaar gerijpt heeft.

YouTube video

Finger Lakes, New York

Wijngaarden in New York? Ja, je leest het goed. Er komen zelfs hele goede wijnen uit de staat New York. Een van de voorbeelden van een heel goed wijnhuis is Ravines Wine Cellars. Ze behoren tot de top 100 beste wijnhuizen in de wereld.

YouTube video

Champagne, Frankrijk

Natuurlijk horen de wijngaarden van de Champagne streek in deze lijst. Bezoek de prachtige authentieke Franse dorpjes en geniet van de bubbels.

YouTube video

Mendoza, Argentinië

Geen hoogtevrees? Dan kun je ook de wijngaarden van Mendoza bezoeken. De druiven groeien op enorme hoogte in het Andes gebergte.

YouTube video

Kaapstad, Zuid-Afrika

Een van de grootste wijnproducenten van de wereld is Zuid-Afrika. In Zuid-Afrika, en met name Kaapstad, heerst een klimaat die uiterst geschikt is voor het verbouwen van druiven.

YouTube video

Bordeaux, Frankrijk

Frankrijk staat nog altijd op één als gaat om wijnen. De absolute leider in Frankrijk is de streek rond de stad Bordeaux. Hier vind je eindeloze wijngaarden en vele wijnhuizen (meestal kastelen).

YouTube video

Leestip:

Dit zijn de mooiste wijngaarden ter wereld

Eén gedachte over “Dit zijn de mooiste wijngaarden ter wereld

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven