Parodie op de Titanic (trailer)

In november 2019 ging er een video viral op Youtube begon die zogenaamd een trailer toonde voor een vervolg op de film “Titanic” in 2020 – genaamd “Titanic 2: The Return of Jack”. Deze trailer is inmiddels meer dan 15 miljoen keer bekeken. Wij mannen kunnen gelukkig opgelucht ademhalen want een vervolg op de film “Titanic” komt echter niet in de bioscoop in 2020.

YouTube video

Parodie op de Titanic (Titanic 2 – The Return of Jack (2020 Movie Trailer) Parody)

Deze filmtrailer werd gemaakt door YouTube-gebruiker VJ4rawr2 en gepost op 18 oktober 2019. Deze versie, evenals verschillende andere versies die rondzweven op Facebook, bevatten het woord “Parody” in de titel. Het lijkt erop dat sommige kijkers deze disclaimer echter gemist hebben. Ze bekeken deze trailer alsof het echte beelden vertoonde van een aankomend “Titanic” vervolg.

Parodie filmtrailers zijn vrij algemeen online. Deze video’s worden meestal gemaakt door bestaande beelden van de acteurs uit niet-gerelateerde films te maken en ze vervolgens samen te snijden om een nieuw verhaal te creëren. YouTube-gebruiker VJ4rawr2 legde het één en ander uit in de beschrijving onder deze parodie-trailer:

“Ja, deze trailer is nep. Het is een parodietrailer (ook wel fan-trailer of concepttrailer genoemd). Het is gemaakt door bestaande beelden samen te bewerken om een nieuw, origineel verhaal te creëren.

Dit soort video’s wordt vaak verkeerd begrepen. Ze nemen bestaande content en door het gebruik van montage, stemartiesten, special effects en muziek ontstaat er een nieuwe film op zichzelf”.

YouTube video

Vernuftige montage

Deze filmtrailer is samengesteld uit bestaande beelden van de Leonardo DiCaprio-film “The Beach” en de film “Revolutionary Road”, waarin zowel DiCaprio als Kate Winslet (de twee sterren van Titanic) de hoofdrol speelden. Maar de beste illustratie van hoe bestaande beelden kunnen worden geknipt om een nieuw verhaal te creëren, komt rond de markering van 49 seconden wanneer twee personages worden getoond die naar een grote kaart kijken. Terwijl kijkers er meteen van uitgaan dat de vrouw in deze clip Kate Winslet is, is het eigenlijk actrice Keira Knightley (die naast acteur Benedict Cumberbatch staat) in de film ‘The Imitation Game’.

Check ook: De beste films volgens onze redactie van Tom Hanks & De cast van La Casa de Papel

Parodie op de Titanic (trailer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schuiven naar boven